KIF U19 møder Silkeborg IF u19 i pokalen

KIF U19 møder Silkeborg IF u19 i pokalen

20. oktober 2021

5 kampe, 5 sejre, 15 point, 31 mål scoret og kun 6 mål indkasseret. Sådan lyder cifrene for de ny oprykkede u19 drenge. Men julepausen starter ikke her. Efter en snæver 2-1 sejr over Allingåbro IF i DBU-pokalen, hedder det nu Silkeborg IF u19. Trods det store navn, skræmmer det ikke holdets overhoved Kenneth Dahl Sørensen. Tværtimod tror han på, at hans gulklædte drenge kan drille de store drenge, hvis de rammer dagen.

 

Cheftræner Kenneth Dahl Sørensen udtaler:

Vi glæder os helt vildt til kampen mod Silkeborg.

 Jeg føler at holdet er inde i en god periode, og kommer til kampen med masser af selvtillid. Efter vores svingende start, med mange nye spillere, skader, og manglende resultater, har vi i de sidste 7 kampe fået samlet truppen, og vist fine takter og heraf gået sejrrigt fra banen i alle kampe.

 Vores sidste kamp i pokalen viste i hvert fald, hvor stort potentiale der er i holdet! Vi har fået samlet en rigtig stærk ung trup, med en masse første års U19. Mange er vendt hjem fra efterskole, nogle har begået sig på vores U19 sidste år. Samtidig er der også kommet lidt spillere udefra fra, henholdsvis fra Silkeborg og Viborg.

Jeg kan mærke drengene glæder sig ekstra meget til kampen! Jeg kan i hvert fald love, at vi vil gøre alt for at drille Silkeborg. Så mon ikke der gemmer sig en lille overraskelse på bjerget!

Vi håber i hvert fald på stor opbakning, og Kristoffer og jeg glæder os i hvert fald, til at vise vores unge talenter frem mod de helt store talenter i DK.

 

I løbet af sæsonen har de unge u19 drenge begået sig på henholdsvis både Danmarksserieholdet, Serie 2, 3 og 5 holdet, og har udover ungdomsbolden, også fået noget seriebold ind under huden. Efter en efterårssæson med en opadgående kurve, og en sejrsstime, er det en flok Kjellerupdrenge med tro på tingene, trods de må siges at være ”underdogs”.

 

Én af de tilbagevendte på u19-holdet er holdets schweizerkniv, Christian Esman Jespersen, som også selv udover at have spillet u19, har fået spilletid på både Serie 2 og 3. Han har været at finde inde i maskinrummet på midten, samt på venstrebacken.

 

Christian Esman Jespersen udtaler op til den opkommende topkamp:

”De sidste 2 halvsæsoner har været lidt en rutsjebanetur for os. I første halvsæson spillede vi egentlig godt de første kampe, men alligevel smed vi sejren, og det var vanvittigt frustrerende, at selvom vi spillede godt, og var med i kampene, så havde vi ik marginalerne med os.

Det resulterede så i, at vi skulle en tur i Liga 3, som jeg faktisk mener har gavnet os godt. Selvom vi har vundet med tenniscifre hver kamp, så er vi blevet mere velspillet, har fået styr på vores måde at spille bold på, og kender efterhånden hinanden godt, da vi er et forholdsvis nyt hold, for der er kommet en del nye udefra, hvilket dog kun har styrket holdet.

Men kampen mod Silkeborg bliver noget helt andet end det vi er vant til. Det bliver nok den største kamp for mange af os. Det at få muligheden for at spille mod de bedste i Danmark, giver os jo kun mere blod på tanden ift, at komme ud og skabe et resultat. Vi vil kæmpe for dét, og rammer vi dagen som hold, så kan Silkeborg få det svært, for vi har gode spillere overalt på banen, og har nogle spillere som også kan noget på egen hånd. Faktum er at vi vil blive overmatchet, vi vil komme til at løbe meget mere end vi er vant til, og vi vil få det svært, men det afgørende bliver, hvad vi så gør med bolden når vi endelig har den. Træffer vi de rigtige beslutninger, så kan jeg ikke se hvorfor vi ikke også kan vinde. Vi har nemlig alle forudsætninger, for at kunne levere et godt resultat. Vi har ikke tabt i 7 kampe i streg, vi er på hjemmebane, og vi har jo egentlig ikke noget at tabe. Så vi skal bare ud at spille hvad vi kan, og så må vi se hvad det rækker til, men vi tror på det.”

 

Med disse ord og udtalelser, skulle der vist ikke være én eneste grund til at blive væk fra en kamp med fight som aldrig før. Vi som hold føler i hvert fald os mere klar end nogensinde før, og alt kan vel ske så længe bolden er rund?

Så tag den varme trøje med, godt humør, og lige så meget tro, som vi har på at det kan lade sig gøre, så sørger vi for at miraklet kan blive en realitet.

 

Kampen spilles den 3. november, klokken 19.00 på Bjerget.