Dagens kamp mod Vejgaard var på forhånd regnet som en af de sværeste opgaver for Kjellerup Frederiks Q (KFQ) i det resterende program i Kvindeserien. Dagens modstander var ubesejret på hjemmebane hele året, så der skulle en ekstraordinær god indsats til, hvis KFQ skulle fra Aalborg med en sejr i bagagen. Det var to forskellige stilarter der mødtes, hvor Vejgaard ved hjælp af deres høje pres, direkte spil og stærke fysik forsøgte at slå KFQ spillerne ud af kurs. KFQ vil derimod gerne spille bolden langs jorden og komme til de gode chancer via gennemspillede angreb.

Fra starten af kampen så det ud som om, at KFQ’ s tilgang til fodbold fik overtaget. På et gennemspillet angreb igennem midten af banen, blev Stefanie retvendt og på en perfekt timet aflevering spillede hun Line Lassen fri. Line gjorde det onde ved Vejgaard og allerede efter 1 minut bragte hun KFQ foran 1-0. Det var en drømmestart for KFQ, men det så nu ikke ud til at ryste Vejgaard, som virkelig satte sig igennem fysisk, hvilket gjorde, at KFQ spillerne havde svært ved at få spillet til at hænge sammen. KFQ var dog stadig farlige og især Line Lassen havde flere gode forsøg, som havde fortjent bedre. Det var i stedet Vejgaard som fik held af deres høje pres og via en bolderobring lige foran KFQ’s felt fik de spillet sig frem til en chance, som de udnyttede.

Resten af halvlegen bestod af flere fysiske dueller end flot spil, og da KFQ fik skader begyndte det at se svært ud, idet KFQ’s havde en smal bænk med til Aalborg.

Det var med lidt bange anelser, at KFQ gik ind til 2. halvleg. Det var begrænset hvad der kunne skiftes ind og spørgsmålet var om KFQ kunne stå distancen mod et meget stærkt fysisk hold. Starten af halvlegen var stadig en tæt affære med mange nærkampe, men KFQ havde i større grad svært ved at komme frem af banen i den stærke modvind. Så derfor var det ikke overraskende, at Vejgaard kunne bringe sig foran 2-1, da KFQ i flere omgange ikke fik clearet bolden.

Det var som om, at det fik KFQ til at indse, at der skulle spilles hurtigere og der skulle mere bevægelse for boldholderen. KFQ begyndte nu for alvor at folde sig ud og Vejgaard blev flyttet rundt på banen, men der manglede stadig noget af det vigtigste i fodbold, nemlig mål. Stefanie, Line Lassen og Simone var alle nærgående men bolden ville ikke i kassen. Så da KFQ i slutsekunderne satsede fik Vejgaard en kontrachance, som de udnyttede og lukkede kampen til slutresultatet 3-1 til hjemmeholdet.

Det var skuffende at tabe kampen, men de sidste 20-25 minutter af kampen var bestemt opløftende, hvor KFQ viste, at hvis de spiller i det nødvendige tempo, så har alle hold i Kvindeserien svært ved at følge med.

Næste turneringskamp er lørdag den 27. oktober kl. 13.30 i Frederiks, hvor modstanderen er VSK Aarhus. KFQ skal dog i kamp allerede på onsdag kl. 17.30, hvor der venter en stor udfordring, idet de Danske Mestre fra Fortuna Hjørring gæster Bjerget.

Resultat

Vejgaard B – Kjellerup Frederiks Q – Vejgaard B 3-1 (1-1)

Facts Kjellerup Frederiks Q:

1-0 Line Lassen

Holdet mod Vejgaard:

Sofie Louise Madsen, Maria Dürr, Cecilie Dam Madsen, Alicia Morales, Ajla Hadzikadunic, Sille Vald Raabjerg, Nanna Stokvad, Maria Denius, Line Lassen, Stefanie Ekholm, Simone Nørgaard, Line Høgh, Celine Hannibalsen